GIV DIG TID – NEJ, DET HASTER!

For år tilbage fandt en mand på at sætte hjerter op rundt omkring i Danmark, hvorpå der stod: ”Giv dig tid”. Der var ment som en advarsel til mennesker i trafikken om, at de skulle tage det mere med ro for at forhindre ulykker. Det var et godt råd i den sammenhæng. Men det er måske ikke godt råd i Guds rige. Missionæren Hudson Taylor led i sit inderste, når han tænkte på, at hver måned døde en million kinesere uden at være døbt. Der var en kristen kinesere, der engang sagde til ham: ”Hvorfor kom I ikke før?”. Min far døde uden at vide noget om Jesus! Det haster med at nå ud med evangeliet.

Det er missionens tid nu, og indtil Jesus kommer igen. Jesus sammenligner Guds rige med en høst. Og vi ved, at det er vigtigt at få sået og høstet i rettet tid, for ellers kan det blive for sent. ”Høsten er stor, men arbejderne er få, bed derfor høstens Herre om at sende arbejdere ud til høst!” (Mtt 9, 37-38). Ingen kristen har ret til at stå uden for hedningemission.

Hvad kan jeg da gøre? – håber jeg, du spørger. Følg med i arbejdet, som gøres i missionslandene og de unge kirker. Vær aktiv kristen i hvor vi bor og arbejde. Bed også om flere vil rejse ud som missionærer, og at vi selv må være villig. Det koster penge at drive mission, så glem ikke at putte vor del. Vi plejer at tale om 3 ansvar: sendeansvar, bønneansvar og økonomisk ansvar. Giv os god tid til at tage disse ansvar alvorligt, for det haster. Se, jeg kommer snart, siger Jesus, og så er missionens tid forbi.