Messiansk Rige

Det fortælles, at der en dag kom nogle disciple til deres rabbi og fortalte ham: ‘Man siger, at Messias er kommet!’ Rabbien gik hen til vinduet og så ud, vendte derpå tilbage til sin plads og sagde: ‘Vi går videre! Hvordan kan Messias være kommet, når intet har ændret sig i verden?’

Urkirken tog denne jødiske argumentation meget alvorlig, for den var overbevist om, at Jesus var Messias, og derfor måtte de mange messianske forjættelser være gået i opfyldelse.

Hvis kirken virkelig er Messias’ menighed, så må det også være stedet, hvor de gamle messianske forjættelser er opfyldt: Ingen sværd, ingen lanser, lammet hos ulven. Den messianske fred ved tidernes ende skal være til at ane i kirken. Kirken skal anskueliggøre, at Gudsrigets fred kan etableres ikke ved oprustning af hære, men ved hjerternes oprustning.

En sådan kirke ivrer ikke primært for fred fra dets vinduer i en ellers fredløs verden, men skal selv være et fredens sted. Dét vil gøre den til Guds sejrrige fredsbevægelse i verden. Mange mener i vore dage, at kirken burde være mere konservativ eller mere liberal. Begge holdninger overser, at kirken burde være mere messiansk.